Düz Mahalle, Belediye Tiyatro Karşısı
+90 (535) 607 41 99

39. İsa Mesih Allah’ın Yaşayan Sözü müdür? (Logos veya Kelâmullah)

KURAN ve KUTSAL KİTAP'A GÖRE 100 SORU

Kutsal Kitap’a Göre           Evet  Hayır

Kuran’a Göre                     Evet  Hayır

KUTSAL KİTAP’A GÖRE
Yuhanna 1:1-4*…..Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı’yla birlikteydi ve Söz Tanrı’ydı. Başlangıçta O, Tanrı’yla birlikteydi. Her şey O’nun aracılığıyla var oldu, var olan hiç bir şey O’nsuz olmadı. Yaşam O’ndaydı ve yaşam insanların ışığıydı.

Yuhanna 1:14…….Söz insan olup aramızda yaşadı. Biz de O’nun yüceliğini, Baba’dan gelen, lütuf ve gerçekle dolu olan biricik Oğul’un yüceliğini gördük.

1 Yuhanna 1:1-3….Yaşam Sözüyle ilgili olarak başlangıçtan beri var olanı, işittiğimizi, gözlerimizle gördüğümüzü, seyredip ellerimizle dokunduğumuzu ilan ediyoruz. Yaşam açıkça göründü, onu gördük ve ona tanıklık ediyoruz. Baba’yla birlikte olup bize görünmüş olan sonsuz Yaşam’ı size ilan ediyoruz.

1 Yuhanna 5:11…..Tanrı’nın tanıklığı da bize sonsuz yaşam vermesidir. Bu yaşam O’nun Oğlundadır.

Esinleme 19:13-16*.Kana daldırılmış bir kaftan giyinmiş olup “Tanrı’nın Sözü” adıyla anılır…Kaftanı ve kalçası üzerinde, ‘KRALLARIN KRALI VE RABLERİN RABBİ’ diye yazılmış bir adı vardı.

KURANA GÖRE
Al-i İmrân 3:39*…Allah sana, Allah’tan bir kelimeyi doğrulayıcı, efendi, nefsine hakim ve iyilerden bir peygamber olacak Yahya’yı müjdeler.” diye ünlediler.

Al-i İmrân 3:45*…Melekler demişti ki: “Ey Meryem, Allah seni, kendisinden bir kelime ile müjdeliyor. Adı Meryem oğlu İsa Mesih’dir; dünyada da, ahirette de yüzde (şerefli) ve (Allah’a) yakın olanlardandır.”

Bir cevap

  1. Alimurat dedi ki:

    Yaşayan kelamullahtır, sizin gibi doğar yaşar
    https://www.facebook.com/Qul.SADAKAALLAHayet3.95/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir