Düz Mahalle, Belediye Tiyatro Karşısı
+90 (535) 607 41 99

55. Hz. Muhammed’in bir peygamber olacağı hakkında, Kitab-ı Mukaddes’te ayetler var mıdır?

KURAN ve KUTSAL KİTAP'A GÖRE 100 SORU

Kutsal Kitap’a Göre           Evet  Hayır

Kuran’a Göre                     Evet  Hayır

KUTSAL KİTAP’A GÖRE
Tesniye 18:15-18….Allahın RAB senin için aranızdan, kardeşlerinden benim gibi bir peygamber çıkaracak; onu dinliyeceksin…senin gibi bir peygamber çıkaracağım; ve sözlerimi onun ağzına koyacağım.

İşaya 53:1-12……Hör görüldü, ve insanlar tarafından bırakıldı; acıları tanımış, elemler adamı…Fakat günahlarımızdan ötürü o yaralandı, fesatlarımızdan ötürü o zedelendi…ve RAB hepimizin fesadını onun üzerine koydu…çoğunun suçunu da o taşıdı, ve günahkarlar için şefaat etti.

Yuhanna 1:21-30….Yahudiler Yahya’ya…Sen o peygamber misin? sorusuna, “hayır” cevabını verdi…Benden sonra gelen O’dur…Yahya ertesi gün İsa’nın kendisine doğru geldiğini görünce şöyle dedi: “İşte, dünyanın günahını ortadan kaldıran Tanrı Kuzusu! Kendisi için, ‘Benden sonra biri geliyor, O benden üstündür. Çünkü O benden önce vardı’ dediğim kişi işte budur.

Yuhanna 14:16-17…Ben de Baba’dan dileyeceğim ve o, sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhunu verek…O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır.

Yuhanna 14:26……Ama Baba’nın benim adımla göndereceği Yardımcı, Kutsal Ruh, size her şeyi öğretecek bütün söylediklerimi size hatırlatacak.

Elç. İş. 3:19-23…sizin için önceden belirlenmiş olan Mesih’i, yani İsa’yı göndersin…Musa şöyle demişti: “Tanrınız olan Rab size, kardeşlerinizin arasında benim gibi bir peygamber çıkaracak. O’nun size söyleyeceği her sözü dinleyin.

KURANA GÖRE
A’raf 7:157*…….Onlar ki yanlarındaki Tevrat ve İncil’de yazılı buldukları o Elçi’ye…

Saf 61:6*……….İsa da…benden sonra gelecek, Ahmed adında bir peygamber müjdeleyici olarak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir