Düz Mahalle, Belediye Tiyatro Karşısı
+90 (535) 607 41 99

36. İsa Mesih’in bakireden doğuşu kabul edilir mi?

KURAN ve KUTSAL KİTAP'A GÖRE 100 SORU

Kutsal Kitap’a Göre           Evet  Hayır

Kuran’a Göre                     Evet  Hayır

KUTSAL KİTAP’A GÖRE
Matta 1:18-21*…..İsa Mesih’in doğumu da şöyle oldu: annesi Meryem, Yusuf’la nişanlanmıştı. Ama evlenip birleşmelerinden önce Meryem’in Kutsal Ruh’tan gebe kaldığı anlaşıldı. Meryem’in nişanlısı Yusuf, doğru bir adam olduğu ve onu herkesin önünde utandırmak istemediği için ondan gizlice ayrılmak niyetindeydi. Ama böyle düşünmesi üzerine Rab’bin bir meleği ona rüyada görünerek şöyle dedi: “Davut oğlu Yusuf, Meryem’i kendine eş olarak almaktan korkma. Çünkü onun rahminde oluşan, Kutsal Ruh’tandır… “İşte, kız gebe kalıp bir oğul doğuracak. O’nun adını İmanuel koyacaklar.” İmanuel, ‘Tanrı bizimledir’ demektir.

Luka 1:30-37*……melek…“Korkma Meryem”…gebe kalıp bir oğul doğuracaksın, adını İsa koyacaksın …Meryem meleğe, “Bu nasıl olur, ben erkeğe varmadım ki?” dedi…“Kutsal Ruh senin üzerine gelecek, en yüce Olan’ın gücü senin üstüne gölge salacak.

KURANA GÖRE 
Meryem 19:16-22*…Meryem’i…Biz de ruhumuzu (Cebrail’i) ona gönderdik … Sana tertemiz bir erkek çocuğu hediye edeyim, diye(geldim).” “Benim nasıl oğlum olur, dedi; bana bir insan dokunmadı…” (Ruh): “Öyledir, dedi; Rabbin: ‘O bana kolaydır. Onu insanlara bir mucize ve bizden bir rahmet kılmak için (bunu yapacağız)’ dedi.” (Meryem) Ona gebe kaldı.

Enbiya 21:91…….O ırzını korumuş olana, (Meryem’e) de (lütfettik) ona kendi ruhumuzdan üfledik (de ona erkek dokunmadan bir çocuk verdik).

Tahrim 66:12……..Meryem’i…O ki ırzını korudu, biz de on(un rahmin)e, ruhumuzdan üfledik.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir